Ύψιλον

Το Ύψιλον βρίσκεται στην οδό Εδέσσης, στον αριθμό 5. Το κτήριο όπου κατοικεί, χτίστηκε το 1868 και αποτελεί ένα από τα τελευταία, ελάχιστα δείγματα αρχιτεκτονικής του κέντρου της πόλης πριν την μεγάλη Πυρκαγιά του ’17.

Σε έναν τέτοιο χαρακτηριστικό και χαρακτηρισμένο χώρο, που στα 150 χρόνια ζωής του άλλαξε πολλαπλές εμπορικές χρήσεις, το Ύψιλον θέλησε να υλοποιήσει το όραμά του για ένα νέο, για τη Θεσσαλονίκη, πεδίο ψυχαγωγίας και πολιτισμού, όπου άρρηκτο κομμάτι του είναι η ιστορία της περιοχής,η μουσική, το φαγητό, το fine drinking.

Ο επισκέπτης του Ύψιλον, έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μια έκθεση ή μια performance. Να συμμετέχει σε ενα σεμινάριο κόμικ ή ρομποτικής. Αντίστοιχα μπορεί και να διδάξει κάτι. Συχνά θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μια ωραία συναυλία ή μια παρουσίαση δίσκου. Είναι ακόμη πολύ πιθανό να λάβει μια πρόσκληση για κάποιο πάρτυ. Αν πάλι θελήσει, μπορεί απλά και ήσυχα να γράψει τη «διατριβή» του στο λάπτοπ, πίνοντας καφέ ή τρώγοντας ελαφρά. Όταν νιώσει χαλαρός ή ακριβώς το αντίθετο, ας ζητήσει ένα δυνατό κοκτέιλ ή μια παγωμένη μπύρα. Σε περίπτωση λιακάδας ή ξαστεριάς, η καλύτερη επιλογή για στοχασμό ή ζάλη, είναι ο πεζόδρομος που πλαισιώνει το κτήριο. Άπαξ και το διάλλειμμα έφτασε στο τέλος του, έχει την επιλογή να κάνει μια τηλεδιάσκεψη στο μίτινγκ ρουμ ή μια μικρή ή μια μεγάλη συνάντηση.

Σύντομα θα μπορεί επίσης να επισκέπτεται το μικρό πωλητήριο αντικειμένων. Αντικείμενα που σχεδιάζονται, παράγονται και συσκευάζονται από την ομάδα του Ύψιλον. Σε περίπτωση που θέλει να μάθει και κάτι ακόμα, τότε θα πρέπει να περιηγηθεί στον πρώτο όροφο, για να γνωρίσει το εγχείρημα του working space, όπου διαφορετικά γραφεία, πρόσωπα και δημιουργοί, συμπράτουν ή απλώς συμπορεύονται κάτω από την ίδια στέγη.

Share