Δημήτρης Σφίγγος

Γεννήθηκε το 1971 στη Γερμανία. Παίζει κιθάρα, μπαγλαμά και τραγουδάει. Από το 1984 μέχρι το 1990 συμμετείχε με ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Γερμανία, Πορτογαλία). Από το 1986 ξεκινά να εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός.

Το 1990 ως φοιτητής στη Κολωνία (Γερμανία) με το συγκρότημα “Kolonia Kompania” παίζει σε συναυλίες, φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, ταβέρνες και ραδιοφωνικές εκπομπές και συμμετέχει ως μουσικός και τραγουδιστής στο CD του συγκροτήματος με τίτλο “Το μπουζουκάκι”.

Μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη το 1992 εργάζεται σε γνωστές μουσικές σκηνές (Μύλος, Βάρδια, Πλατώ κ.α.), σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερκο (Πολωνία, Womex Βερολίνο, Μediteranian Festival Λονδίνο, Τουρκία, Τυνησία κ.α.). Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς και τραγουδιστές (Χρ. Μητρέντζης, Μαριώ, Δ.Κοντογιάννης, Τ.Χάρμας, Ν.Δημητράτος, Π.Δουρδουμπάκης, Λ.Καλημέρη, Ν. &Τ. Μωραιτόπουλος, Μπ. Γκολές, Κ. Παπαδόπουλος, Μ. Πάππος, Δ. Μυστακίδης, Ρ. Στάμου, Σ. Εμφιετζή “Εν Χορδές” Λ. Χαψιάδης, Γ. Σαούλης, Ανδρ. Καρακότας, Λ. Κόκοτος, Αγαθών Ιακωβίδης, Κ. Πρατσινάκης, Κ. Γκουβέντας, Δρ. Κουτσοκώστας, Ηρ. Βαβάτσικας κ.α.) και έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Το 2004-05 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. “Ουζερί Τσιτσάνης” (Γιώργου Σκαμπαρδώνη) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Από το 2003 είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μουσικών βορείου Ελλάδος, έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας και παραμένει ενεργό μέλος της διοίκησης ως αναπληρωτής Γραμματέας.

Το 2006 ιδρύει με τον Δημήτρη Μυστακίδη την Μουσική Σκηνή «Πριγκηπέσσα» στην περιοχή του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη της οποίας παραμένει συνιδιοκτήτης, μέλος της μόνιμης ορχήστρας  και επιμελητής του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Share

Leave a comment

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.