Μπάμπης Παπαϊωάννου

Ο Μπάμπης Παπαϊωάννου είναι διεθνής εμπειρογνώμονας σε θέματα χάραξης πολιτικών για τους νέους. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα του youth work στην Ελλάδα. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας» από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Διετέλεσε Συντονιστής του «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» (www.thessaloniki2014.gr), Διευθυντής Στρατηγικής της υποψηφιότητας της Τρίπολης Αρκαδίας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 (www.tripolisarcadia2021.gr) και Διευθυντής του προγράμματος της Ε.Ε. «Youth Campaign on
Tolerance”. Το χρονικό διάστημα 2000-2002 υπήρξε το πρώτο εκλεγμένο μέλος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας από την Ελλάδα (www.youthforum.org). Είναι υπάλληλος στη Διεύθυνση Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικεύεται σε θέματα κοινωνίας πολιτών με έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των νέων και στην ανάπτυξη πολιτικών για τη νεολαία σε τοπικό επίπεδο. Ασχολείται με τα ευρωπαϊκά θέματα, την ψηφιακή ατζέντα και τη δικτύωση. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συντονίζει και συμμετέχει σε δίκτυα φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρώπη και στη Ελλάδα.

Share

Leave a comment

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.