Άννα Μυκωνίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο Sorbonne IV, πάνω στο σύγχρονο θέατρο και τη σύγχρονη λογοτεχνία. Στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή (DOCTORAT) στο ίδιο Πανεπιστήμιο, με θέμα την σύγχρονη ποίηση του 20ου αιώνα.

Μετά το τέλος των σπουδών της, από το 1992 – 2015 δίδαξε Ελληνική, Παγκόσμια και Παιδική Λογοτεχνία στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση, που εδρεύει στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ως Γενική Διευθύντρια. Το 2015 ανέλαβε το τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταρχήν ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος και από τον Ιανουάριο του 2020 ως Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια.

Δημοσίευσε μελέτες και άρθρα πάνω στα σύγχρονα λογοτεχνικά κινήματα. Έχει επιμεληθεί επίσης βραδιές ποίησης και μουσικής, «20 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη» με τον Κώστα Μακεδόνα το 2016, «Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη» με τον Κώστα Πρατσινάκη στο Τελλόγλειο το 2018, «Ο Ελύτης συναντά τον Ελυάρ» απαγγελία Ιουλίτα Ηλιοπούλου στο 1ο Φεστιβάλ Επταπυργίου

Share

Leave a comment

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.