Αλέξανδρος Πουρλουκάκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα 7. Απόφοιτος του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας(2015),έλαβε πτυχίο Πιάνου άριστα παμψηφεί(2018) και βρίσκεται στην τάξη διπλώματος της Οικονόμου Γλυκερίας. Το 2015 εισήχθη στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Γ. Βράνου. Διευθύνει τακτικά την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το 2016 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αμφιθέατρο τελετών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης), ενώ έχει διευθύνει έργα νέων Eλλήνων συνθετών συνεργαζόμενος με το ΚΩΘ στα πλαίσια του SKG Bridges Festival και με τη ΣΟΔΘ στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ‘’Νέοι Έλληνες αρχιμουσικοί διευθύνουν νέους Έλληνες συνθέτες’’.

Αποτελεί μέλος και βοηθός μαέστρου της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης από το 2016 συμμετέχοντας σε συναυλίες και παραστάσεις όπερας σε Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία. Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος masterclass με τον prof. G. C. Sandman, ενώ υπήρξε ανάμεσα στους φιναλίστ του 12 ου masterclass διεύθυνσης ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Οικονόμου.

Share

Leave a comment

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.