Open call | 2o Music Showcase of Greece| Thessaloniki, December 2019

Έχεις πάθος για τη μουσική; Το Music Showcase of Greece επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και ανεβάζει τους Έλληνες μουσικούς στις ιστορικότερες μουσικές σκηνές της πόλης!

Το μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο και δίνει την ευκαιρία στους μεγαλύτερους μουσικούς παραγωγούς να ανακαλύψουν δημιουργικούς Έλληνες καλλιτέχνες της pop, rock, indie, jazz, world, electronica μουσικής και να συνεργαστούν μαζί τους στα πιο επιδραστικά διεθνή μουσικά φεστιβάλ.

Μετά από την πρώτη εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του 2018, το 2ο Music Showcase Greece επιστρέφει φέτος με ένα πενθήμερο στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενεί νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα για να συστήσουν το έργο τους στη διεθνή μουσική βιομηχανία. Στο #MSG1 παρουσίασαν τη δουλειά τους 20 ελληνικές μπάντες σε περισσότερους από 3000 θεατές, αλλά και 35 καλεσμένους από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και τη Δανία. Η περσινή διοργάνωση δημιούργησε συνεργασίες στο εξωτερικό για αρκετές από τις μπάντες που συμμετείχαν, ενώ ανέδειξε νέα μουσικά ταλέντα, αποδεικνύοντας ότι το #MSG είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό φεστιβάλ. Είναι ένα μουσικό marketplace που φέρνει κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος: τη μουσική. Οι συµµετέχοντες Έλληνες µουσικοί καλούνται να παρουσιάσουν on stage τη δουλειά τους, έχοντας συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή τους μπροστά στο διεθνές ακροατήριο. Οι παρουσιάσεις συνδυάζονται με b2b συναντήσεις στις οποίες οι καλλιτέχνες συζητούν πιθανές συνεργασίες µε τους ενδιαφερόμενους διεθνείς καλεσμένους, ενώ το φεστιβάλ πλαισιώνεται από συναυλίες, συνέδρια και live sessions.

Φέρνοντας τη μουσική στο επίκεντρο, το #MSG2 απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν on stage τη δουλειά τους και να συμμετέχουν σε B2B συναντήσεις, με εκπροσώπους φορέων από την παγκόσμια μουσική σκηνή.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Το μουσικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2019 σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης
• Όλοι οι καλλιτέχνες περνούν από διαδικασία επιλογής.
• Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από 3μελή επιτροπή από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
• Οι διοργανωτές δεν καλύπτουν έξοδα μεταφοράς ή διαμονής (θα ανακοινωθούν ειδικές τιμές με συνεργαζόμενα καταλύματα για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ)
• Όλοι οι καλλιτέχνες ή τα συγκροτήματα που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο showcase, έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις προγραμματισμένες και παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
• Όλες οι υποψηφιότητες θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ www.musicshowcase.gr

Πληροφορίες για την εμφάνιση:

• Οι καλλιτέχνες οφείλουν να παρουσιάσουν αυθεντικό μουσικό υλικό και όχι διασκευές.
• Η εμφάνιση του κάθε καλλιτέχνη δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά.
• Το μέρος και η ώρα που θα εμφανιστεί κάθε μουσικό συγκρότημα/καλλιτέχνης θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.
• Οι διοργανωτές παρέχουν βασικό backline για την εμφάνιση του μουσικού συγκροτήματος/καλλιτέχνη, οτιδήποτε περαιτέρω πρέπει να προβλεφθεί από το μουσικό συγκρότημα/καλλιτέχνη.
• Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν οφείλουν να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με τους διοργανωτές, στο οποίο περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της εμφάνισης.
• Oι καλλιτέχνες / μπάντες που επιλέχθηκαν μέσω της αντίστοιχης διαδικασίας σε παλαιότερες διοργανώσεις του Music Showcase Greece δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Κριτήρια επιλογής:

Δισκογραφία / Σκηνική παρουσία / Τεχνική κατάρτιση / Αυθεντικότητα (μουσική – στίχοι) / Καινοτομία (στον ήχο, στην σκηνική παρουσία, στον πειραματισμό, στη μίξη ειδών μουσικής) / Βιογραφικό (συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, openings) / Εξωστρέφεια μπάντας (ταυτότητα, ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Διαδικασία αιτήσεων:

• Οι αιτήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00. Με το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, καμία αίτηση συμμετοχής δε θα γίνεται δεκτή.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους, γράφοντας ένα mail με θέμα το όνομα μπάντας / καλλιτέχνη, που θα περιέχει:
• Αρχείο κειμένου (text-word) με link σε soundcloud / youtube με συνολικά 3 μουσικά κομμάτια ή και live εμφανίσεις
• Αρχείο press kit / Βιογραφικό / Δισκογραφία (word ή PDF σε ελληνικά / αγγλικά)
• 1 αντιπροσωπευτική φωτογραφία του συγκροτήματος /καλλιτέχνη (JPEG, PDF)
• Απόδειξη κατάθεσης €20,00 στον λογαριασμό τραπέζης (JPEG, PDF)…  Λεπτομέρειες

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν το παραπάνω αρχείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση applications@musicshowcase.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ:

– Εάν το θέμα του mail δεν αναγράφει το όνομα καλλιτέχνη/συγκροτήματος, η αίτηση ΔΕΝ θα γίνεται δεκτή. Όλα τα links θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται αυστηρά στο word αρχείο κειμένου.

– Στο βιογραφικό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα εξής στοιχεία: όνομα συγκροτήματος, αριθμό μελών, μουσικό είδος, πόλη, στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου).

– Με την υποβολή της συμμετοχής τους οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες βεβαιώνουν ότι έχουν λάβει γνώση και αποδέχονται πλήρως τους όρους της συμμετοχής τους στην ανοιχτή πρόσκληση, όπως αυτοί αναγράφονται παραπάνω.

Αυτόν τον Δεκέμβριο, το 2ο Music Showcase of Greece εδραιώνει την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Εσύ, θα είσαι εκεί;